Vi bor i en 3 roms i Oslo og med to små barn som trengte mer plass å boltre seg på bestemte vi oss for å gjøre om litt. Jentene fikk det største soverommet og vi tok over det minste. Med mindre gulv- og skapplass var det ikke så mye annet å ta av enn veggene. Jeg så denne fine knaggen hos Granit og med rester igjen fra et annet prosjekt, tenkte jeg det ville være verdt et forsøk å prøve å lage en lignende selv. Og resultatet ble overraskende bra syns jeg! Perfekt knagg til gangen hjemme, på soverommet og til og med på badet.

Du trenger:

– 1 lang list som du kan sage til etter ønske. Jeg kjøpte min på Maxbo
– Gjæringskasse
– Sag
– Skruer
– Skinnreim
– Rundstokk 21 mm. Kan kjøpes på Maxbo
– Sandpapir

Slik gjør jeg det:

– Sag til listen/planken etter ønsket lengde. Min er 60 cm.
– Bruk gjæringskassen og sag opp 4 deler i vinkel (se bilde), ca 7 cm. Puss kantene fine med sandpapir, samme gjelder listen/planken hvis den er ubehandlet.
– Kutt opp 4 skinnreimer. Mine er ca 20 cm.
– Mål opp den avstanden du ønsker å ha mellom rundstokkene, og sett merke for skuehull på baksiden.
– Brett skinnreimen og skru en tilstrekkelig lang skrue gjennom reimen og inn i skrumerket på baksiden av planken. Videre skrur du gjennom planken og inn i rundstokken på andre siden (se bilder). Gjenta for alle reimene og rundstokkene.
– Skru så knaggen i veggen og voila! En ny stilren og moderne knagg.