Et av mine nyttårsforsetter er å strikke opp garnlageret mitt. Med 100 kg garn på vei til butikken og kanskje litt for mange garninnkjøp i 2017 så kan man trygt å si at det ikke er manko på garn i her i huset. Så planen for 2018 er å strikke litt mer småplagg. Etter flere måneder med kun egostrikk klør det litt i fingrene etter å strikke noe som går kjapt, som votter til hele familien, et par luer og kanskje noen skikkelig fine ullsokker. Mulighetene er mange!

Mitt andre prosjekt for 2018 ble denne lille strikkevesken. Et superenkelt prosjekt, lett strikket på en kveld (jeg strikket faktisk 3 stykker en lørdagskveld). Den kommer i to størrelser og gjør at den fint kan brukes som både lommebok og selskapsveske.  Bruk den til fest, som en sminkepung eller til oppbevaring av strikkepinner og annet småutstyr. Jeg har strikket mine i Luft og Spor , men du kan lett bruke garn fra din egen samling, men pass på strikkefastheten om du ønsker mine mål.

Her er en liten guide til hvordan jeg lager mine med innerlomme og glidelås.

Du trenger stoff, saks, syklips eller knappenåler og glidelås.

Slik gjør du:

1. Strikk ønsket størrelse fra oppskriften.

2. Kjøp glidelås og stoff til innerlomme. Stoff og Stil har mye å velge blant her. Finn glidelås som passer den størrelsen du skal strikke – enten 15 cm (liten) eller 25 cm (medium).

3. Klipp opp stoffet i to like deler.Tråkl gjerne rundt kanten på stoffet der glidelåsen skal være, sånn at stoffet ikke rakner. (For liten veske klippet jeg opp 11×15 cm og medium veske 11×25 cm).

4. Legg stoffet med forsiden ned og plasser glidelåsen sånn som på bildet over. Fest den med klips eller knappenåler og sy den fast.

5. Gjør det samme med det andre stoffstykket – huske at forsiden skal ligge ned.

6. Sy stoffdelene sammen i sidene. Et lite tips her er å dra glidelåsen helt tilbake når du skal sy igjen i sidene, da kommer du lettere til med symaskinen.

 

7. Sy innerlommen fast i den nye strikkevesken din. Jeg fester mine for hånd og syr innerlommen fast helt øverst ved fellingen.

Håper du finner like mye skaperglede som jeg fant i dette lille prosjektet. Perfekt gave til venner og familie, og selvfølgelig deg selv ;). Du kan hente ned oppskriften gratis her.