Project Backpack

Blog thumbnail
Blog thumbnail

When I first launched the Plystre Project Bag back in October, I never imagined it becoming such a huge part of Plystre. I thought it would be a fun side project, taking use of my sewing machine again and working with different fabrics and materials. It has been a very educational journey, where I have learned a lot about designing, different sewing techniques,  what materials goes well together – and also that I am a very impatient person.

When someone mentioned to me that I should make a project backpack as well, I kind of laughed it off but in my mind I already started planning, sketching and experimenting. When I tried out the ideas on my sewing machine nothing really came out the way I wanted it to, so I left it for a few weeks, picked it up again, threw it back into my “work-in-progress” basket and picked it up yet again. I went back and forth for 3 month, being so frustrated and just wanting to give up the whole project. Then my husband asked me why I needed to change the design. Why couldn’t I just make a new project bag, but with back straps. And he was right. Why make it more complicated?

The backpack is a continuation of the project bag. It is very similiar in looks, however the backpack has a few extra smart functions which makes it unique.  Carry everything needed for your knitting projects in this backpack. Spacious with pockets at every turn, this backpack fits multiple projects, your laptop, your purse, your phone and knitting notions.

Each backpack has one roomy pocket where you can fit a large sweater project, a divider for your laptop and pockets for your knitting needles.  It also comes with a large project clutch with plentiful of practical knitter’s pockets,  so you can bring your knitting with you everywhere.

 

Perfectly lightweight and comfortable, the backpack is handmade in double layered cotton canvas with a vegetable-tanned leather details. You can adjusts the back straps, accommodating a range of body types and wearing heights.

The backpack comes in 5 colors and will be available here.

Xx Warunee

Leave a reply

Prosjektsekken

Blog thumbnail
Blog thumbnail

Da jeg lanserte prosjektbaggen i oktober 2017, falt det meg aldri inn at det skulle komme til å være en så stor del av Plystre. Jeg tenkte at det var gøy å kunne lage noe som var praktisk og dekket et behov jeg selv merket manglet. Det har vært en morsom reise, hvor jeg har lært mye om forskjellige designprosesser og fått bryne meg på et par utfordringer underveis. Da noen nevnte for meg at jeg også burde lage en sekk, så tenkte jeg at det var en for stor utfordring for meg – og det har det vært. Aldri før har jeg vært så frustrert på symaskinen. Etter å ha lagt fra meg og tatt opp igjen ideen flere ganger, føler jeg nå at jeg har laget et produkt jeg selv er veldig fornøyd med.

Prosjeksekken er en videreføring av prosjektbaggen. Den ligner mye i utseende, men har også noen ekstra løsninger som gjør den unik. Den er fortsatt stilren, og ikke minst funksjonell. Sekken er romslig med smarte detaljer og praktiske løsninger, og har plass til flere strikkeprosjekter på en gang, laptop, telefon, strikkepinner og tilbehør. I tillegg følger det med en stor clutch som rommer et separat prosjekt og kan taes ut av sekken. Sekken og clutchen har begge også 3 små hull som du kan trekke garnet igjennom, så det ikke vikler seg sammen.

Den er håndsydd i mykt dobbelt lag bomullskanvas, med skinndetaljer og glidelås. Skulderreimene kan justeres slik at sekken passer alle høyder og kroppstyper. En allsidig sekk som rett og slett!

Prosjektsekken kommer i 5 farger og kan kjøpes her.

 

Leave a reply

Shopping cart

No products in the cart.