Grove rundstykker med speltmel, havregryn og chiafrø

Til helgefrokosten koser vi oss ofte med hjemmebakte rundstykker.
Jeg elsker de rykende ferske og luftige, helst med masse smør og jordbærsyltetøy på. Denne oppskriften er en cocktail av ingredienser som smaker himmelsk sammen. Speltmel, havregryn, frø og kjerner bidrar til å gjøre disse rundstykkene ekstra saftige.

Du trenger:

  • 200 g havregryn
  • 300 g siktet speltmel
  • 300 g hvete og rug grovbakst
  • 100 g siktet hvetemel
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss solskikkefrø
  • 1 ss linfrø
  • 1 pk tørrgjør, 50 g ferk gjær
  • 4 dl melk
  • 2 dl lunkent vann


Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bakebollen.
Tilsett 4 dl melk og 2 lunkent vann. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter på sakte fart. Juster med mer mel underveis dersom du synes deigen er litt klissete. Kle bakebollen med plast eller et håndkle, og la deigen heve i minst 45 min til den har omtrent dobbel størrelse.

Ha deigen på melet bakebord og del den opp i 16 jevnstore emner. Trill til boller og fordel på 1 bakepapirkledte stekebrett.  Jeg lagt de tett på stekebrettet, slik at de vokser litt inn i hverandre. Etterheves under klede i minst 30 minutter. Visp et egg og pensle rundstykkene. Strø gjerne over litt havregryn eller solsikkefrø. 

 

rundstykker med havregryn


Stekes midt i ovnen ved 220 grader (over- og undervarme) i 11-14 minutter, til rundstykkene er passe stekt. Avkjøl rundstykkene på rist. NYT!

Likte du våre rundstykker med havregryn, speltmel og chiafrø? Vi blir glad for å høre om det, så tag oss gjerne på @plystreco slik at vi får det med oss!

Les mer i Plystre Magazine – vårt online strikkemagasin