Sommerstrikk: disse toppene vil vi ha på pinnene i sommer!

Det er på tide å planlegge sommerens strikkeprosjekter! For å gjøre det enklere har vi tatt med noen av strikkeprosjektene vi har på vår strikkeliste. Kanskje du finner inspirasjon til enten passende sommergarn eller får lyst til å strikke deg noe sommerlig? Nå som ferien til mange legges til Norge eller kanskje Norden, passer det overraskende godt med svale, strikkede topper – selv på sommeren! Norsk sommer byr ikke alltid på Syden-varme, det har vi erfart år etter år, og da passer det fint med strikkede topper. Bla deg nedover for å se våre sommertopp-favoritter, vi elsker sommerstrikk!

Collett Tee – Witre Design

En klassisk t-skjorte med høy hals og fine detaljer på skuldrene, med strikkefasthet 19/10. Anbefalt garn er Rauma Pelana, Dale Lerke eller Sandnes Duo.

Collett Tee

Solskinnstopp – Plystre Knitwear

En feminin sommertopp med v-hals, perfekt til blomstrede skjørt eller olaskjørt. Strikkefasthet er 22/10, så du kan strikke den i feks: Dale Lerke, Sandnes Duo, Sandnes Line, Pickles Sommerull etc. Husk å sjekke din strikkefasthet!

Solskinnstopp

Summer Tee – My Knits and Me

– en luftig t-skjorte med v-hals som strikkes ovenfra og ned, på pinne 3 og 3,5 i økologisk bomull fra Camarose.

Summer Tee

Kumulus Tee – Petite Knit

v-hals, 3/4 lange ermer og tynne pinner – en sommerlig genser med feminine detaljer. Strikkefasthet er 28/10, og kan strikkes med Pure Silk fra KFO, Sandnes Sunday eller Rauma Babygarn. Husk å sjekke din strikkefasthet!

Kumulus Tee

Spring Bloom Tee – Humble Knit

Pen t-skjorte som er komfortabel og søt med ermedetaljer. Strikkefasthet er 21/10 og garn brukt i oppskriften er Dale Lerke, men man kan bruke alle typer garn som er blanding av bomull og ull som matcher strikkefastheten.

Spring Bloom Tee

Ankers Sommerbluse – Petite Knit

Hvis du er glad i Anker-serien til Petite Knit, er denne et must i sommergarderoben! Nybegynnervennlig og rask på relativt tykke pinner. Strikkefasthet er 20/10, og du kan bruke garn som for eksempel: Sandnes Line, Sandnes Duo eller Dale Lerke. Sjekk din strikkefasthet! Det finnes også en tynnere utgave av denne t-skjorta – Ankers Tee, med strikkefasthet 28/10. Da bruker du feks Elise fra Permin, eller Sandnes Sunday. Merk – det er to ulike oppskrifter!

Ankers Sommerbluse

Sommer Ella – Lene Holme Samsøe

Den populære Ella-genseren i sommerversjon! Et mye brukt og høyt elsket bladmønster, enklere å strikke enn man kanskje tror! Kanskje du vil prøve noe nytt i sommer? Strukturstrikk er i alle fall ikke kjedelig å strikke, men kan kreve litt konsentrasjon. Strikkefasthet er 20/10, og anbefalt garn er Sandnes Line eller Sandnes Duo.

Sommer Ella

Håper du fikk litt inspirasjon til ditt neste sommerprosjekt! Sommerstrikk skal jo være helt lystbetont, og vi vet at mange mister strikkelysten på sommeren. Men vi ser at det dukker opp flere og flere lekre sommertopper, og kanskje det kan få strikkelysten litt i gang igjen? Vi anbefaler i alle fall å velge bort de største og varmeste ull-prosjektene på sommeren. Det blir rett og slett for varmt, og da forsvinner nok strikkelysten fort. Finn deg et prosjekt du har skikkelig lyst til å få ferdig, og velg en garntype som inneholder litt bomull eller lin. God sommerstrikk!

Sommerhilsen fra Warunee & Marita