Julegenser

Kom i julestemning med å brodere din egen julegenser!

Å brodere en julelysslynge gir både julestemning og mestringsfølelse, fordi det går fort og du kun trenger å lære deg to teknikker. Her er det bare å finne frem en genser eller en topp du ønsker å pynte opp. Du må gjerne leke deg med mønstret på skjørt, kjoler eller enkle interiørartikler som puter, servietter eller duker. Inviter gjerne venner og familie på et juleverksted hvor dere sammen kan brodere julelys, drikke gløgg og spise pepperkaker.

Du trenger:

  • Broderisaks

  • Nål

  • Broderigarn

  • Vannoppløselig markeringspenn

Slik broderer du

1. Bruk en vannløselig markeringstusj til å tegne opp en lysslyngen. Lag en lang slynge som går over ermene og forstykket. Fortsett tre til fire rader nedover. Lag gjerne en løkke på lysslyngen hvis du ønsker det.

2. Klipp opp garn i passe lengde. 

3. Broder lysslyngen med kjedesting.

Kjedesting
Stikk nålen opp fra vrangsiden av arbeidet (1) . Stikk nålen ned igjen ved startpunktet og dra tråden forsiktig gjennom til det er igjen en liten løkke (2). Legg løkken så stor som du ønsker, og stikk nålen opp (3) på innsiden av løkken. Gjenta.

4. Nå skal du brodere lysene. Tegn en kort strek på slyngen der du vil at lysene skal være. Varier gjerne på avstanden mellom lysene, og la det være lys på både oversiden og undersiden av slyngen.

5. Broder lysene med rettsøm, 3-4 rettsøm på et lys.

Rettsøm
Stikk nålen opp fra under arbeidet (1) og ned igjen ved (2). Gjenta så mange ganger du ønsker. 

6. Bytt farger underveis. 

7. Når du er ferdig kan du fjern eventuelle merker etter markeringspennen med en fuktig klut.