Plystres bananbrød

Nå og da er det hyggelig å kose seg litt ekstra med strikketøyet, og her får du oppskrift på en god og lett banankake! La gjerne et par bananer ligge og modne ekstra fram til helga, så har du hovedingrediensen klar!

Vi bruker alltid mørk sjokolade i bananbrød, for den ekstra gode smaken, ellers er det bare kjente og enkle ingredienser du trenger til dette bananbrødet. Håper du vil like det!

bananbrød med sjokolade

Ingredienser til Plystres Bananbrød med sjokolade

1 dl sukker
120 g smør
2 egg
2 bananer (brune)
3-4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
100 g Dronning sjokolade

Slik lager du Plystres Bananbrød

Smelt smør forsiktig i en kjele. Bland smeltet smør og sukker i en bakebolle, røres hvitt. Rør inn ett og ett egg i blandingen.

Mos to bananer, jo brunere og modne jo bedre, og bland godt inn.

Mål opp 3 dl hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Det tørre siktes inn. Mengden hvetemel kan oppjusteres dersom du har brukt store bananer, prøv deg frem, men pass på at blandingen ikke blir for tørr.

Hakk opp sjokoladen og vend inn i blandingen.

Til slutt smører du en brødform på ca 1 liter. Du kan også bruke bakepapir. Stek på nederste rille på 180 grader i 50-55 minutter. Følg gjerne med mot slutten av steketiden.

La kaken avkjøles i brødformen på en rist i ca 10 minutter, og server den varm. PS, den er farlig god inntil søndagskaffen!

Håper du likte Plystres bananbrød med sjokolade!

Du finner oss og mer inspirasjon på Instagram:
@plystreco