🌷 Vårens fineste
cardigan? 🌷

3. mars 2022   |   Strikkenyhet   |   Av Marita Rønningen

nyhet En helt ny cardigan strikkeoppskrift fra Plystre! Her får du garntips, strikketips og masse deilig strikkeinspirasjon til våren som kommer. Merci Cardigan er en strikkejakke med de nydeligste detaljer i strukturstrikk på forstykket. En pyntet og florlett cardigan til alle anledninger. Jobb, fest og hverdag.

cardigan strikkeoppskrift

Det enkle er ofte det beste

… det er veldig ofte sant! Samtidig liker vi i Plystre også det lille ekstra, og da vi fikk ideen til denne cardiganen, med et enkelt hullmønster på forstykket og pene knapper i perlemor, holdt det ikke bare å strikke én. Vi blei så glad i den! Med en singlet under passer den nemlig til alt!

Bonjour, Merci ♥️

Og mange strikkere der ute var helt enige med oss, og det tok ikke lang tid før en oppskrift ble etterlyst. Cardiganen, som blei til ganske spontant, er vår første strikkeoppskrift på en god stund. Da passet det godt med navnet Merci Cardigan 🌷 Vi er så takknemlige for at det er plass til oss i strikkeverden! Takk

merci cardigan English

Garnalternativer

Merci Cardigan strikkes i en tråd Puno Petit sammen med en tråd Plum (begge fra Rauma Garn). Det er to drøye garn, med lang løpelengde. Det gir en lett cardigan, i det mykeste uttrykket du kan tenke deg! Perfekt for deg som ikke liker garn som stikker eller kan oppleves litt rustikt/kløete.
Garnalternativer til Puno Petit er for eksempel:
Kos fra Sandnes Garn, Air fra Drops eller Snefnug fra Camarose.
Plum kan erstattes med silk mohair fra enhver produsent.

Merk at garnmengden kan variere hvis du bytter garn! Sjekk løpelengdene opp mot hverandre. Og husk å strikke prøvelapp! Se garnmengde for Merci Cardigan litt lenger ned:

MERCI CARDIGAN

Størrelser
XS (S) M (L) XL (2XL) 3XL

Strikkefasthet
14 masker x 20 omganger i glattstrikk = 10 x 10 cm

Garnmengde
200 (200) 250 (300) 300 (350) 400 g Puno Petit sammen med 75 (75) 100 (100) 100 (100) 125 g Plum

Håper du vil like å strikke vår fine Merci Cardigan, designet av Warunee Bolstad/Plystre.

Du finner oppskrift på norsk her: Merci Cardigan – Norsk

English pattern here: Merci Cardigan – English

🌷🌷🌷
Strikkeklemmer fra Marita & Warunee