Folk & strikk
Ingrid // @knitsfromoslo

21. april 2022   |   Folk&Strikk   |   Av Marita Rønningen

Ingrid har gjennom flere år vist frem nydelige strikkeplagg via sin konto på Instagram (@knitsfromoslo). I det siste har hun i tillegg begynt å lage sine egne designs, som raskt har blitt populære for strikkere i hele Skandinavia. Vi har tatt en liten prat med strikkeren og personen bak kontoen, bli bedre kjent med henne her:

knits from oslo
Folk & Strikk er en fast spalte i Plystre Magazine hvor vi tar en prat med ulike folk, strikkere, skapende mennesker og designere – mennesker som driver med spennende ting i strikkeverden. Gjennom et intervju blir vi kjent med hvem de er, hva de driver med, og får et lite bilde av personen bak deres interesse og virke. Vi ønsker å løfte frem deres bidrag i en moderne strikkeverden som stadig inspirerer og engasjerer flere og flere mennesker i alle aldre.

Fortell oss litt om hvem du er og hva du driver med 🌷

Jeg heter Ingrid og står bak kontoen @knitsfromoslo. Jeg er fra Oslo, vokst opp i en stor søskenflokk med fem søsken, kuppet mannen min da jeg var 17 og han 16 år (!), gikk medisinstudiet i Oslo og har jobbet som fastlege siden 2016. Akkurat nå jobber jeg på en psykiatrisk poliklinikk. Innimellom har det kommet tre barn, som nå er 9, 7 og 4 år. Hvis mine nærmeste skulle beskrevet meg med noen ord ville de nok sagt effektiv, rotete og livsnyter.

Hva er tanken bak navnet?

Knitsfromoslo ble til i 2018. Jeg var i permisjon med minstemann – en permisjon som fikk en brå vending da han ble alvorlig syk og innlagt i mange uker. Jeg fant trøst og ro i strikkingen og hadde behov for et kreativt rom for avkobling og inspirasjon. Fra Oslo, bor i Oslo, strikker i Oslo = @knitsfromoslo.

Hva har du på pinnene akkurat nå?

Jeg strikker på et av mine nyeste design; Vienna Tee. Det er en bluse strikket i dobbel silk mohair, og denne skal få vårblomster spredt utover seg!

Hva er din favoritt-strikkeserie/podkast akkurat nå?

My brilliant friend eller Taboo.

Bortsett fra strikking, hva liker du å bruke tiden din på?

Lage mat til venner og familie (gir meg så lykkefølelse å dekke bordet og gjøre istand!), løpe (for tiden hekta på trappeløp!) og reise!

Hvordan ser en typisk dag i ditt liv ut?

Den ser nok ganske lik ut som mange i småbarnsfasen…! Klokka ringer 0700, jeg snoozer til litt før halv åtte, en god dose stress, frokost, matpakker, kle på unger ++ før de kommer seg til skole og barnehage. Variert jobbhverdag med pasienter, drøfting med kollegaer, undervisning og veiledning. Løpetur etter jobb og hjem for å lage middag. Strikking mens jeg hjelper til med lekser eller vi spiller et spill. 3 stk barn skal i seng. Etter barna er lagt er det enten jobbing foran dataen med oppskrifter eller at vi ser på en serie (nå Taboo) og jeg nyter litt strikketid. Underveis ila dagen; svare på mail fra kunder, garnsponsorer, teststrikkere 🙂

Hva er din strikkebakgrunn?

I hytteboka til familiehytta står det «Jeg har lært meg å strikke» – Ingrid 7 år. Så det er faktisk dokumentert 😉 Jeg lærte å strikke av bestemødre og mamma. Som voksen er det nok strikkedesignere på instragram som har inspirert meg til å lage en egen garderobe, være mer miljøbevisst og kunne kombinere motebilde med egne kreative ideer.

Hva er strikking for deg? Hva er det som gjør det givende for deg?

Å skape noe med hendene gir meg mye glede og mestring. Det gjelder mange ting; maling, broderi, snekring. Jeg kan ikke skryte på meg å være god i alt dette, men det er som om jeg kommer i kontakt med en skaperglede og en kilde til masse kreativ tenkning og utfoldelse. Også får jeg jo så mange fine plagg som jeg bruker masse! Men strikking har også en annen side; det gir meg ro og er som et anker i en ganske stressende hverdag. Jeg har det med overalt og ser tilbake på plagg som jeg strikket i en periode med mye sykdom og usikkerhet – og i en periode med mye glede og overskudd. For meg er strikkingen en hobby som følger med i gode og vanskelige dager.

Når hygger du deg mest med strikketøyet?

Gi meg en god kaffe, en stol plassert i vårsola, en søster eller venninne ved min side – og strikketøyet i hendene – da er livet meget godt!

Fortell om ditt stolteste øyeblikk i reisen din med @knitsfromoslo?

Det er garantert publisering av mitt første ordentlige design; Paris Cardigan i januar 2022! Da ble det også lansering av nettside med nettbutikk – et stort steg for meg og @knitsfromoslo.

Hva inspirerer deg mest i dine skaperprosesser?

Jeg har alltid vært opptatt av mote og inspireres av motebildet, av farger og steder jeg reiser til.

Har du et smart strikketips, råd eller triks på lur?

I disse strukturstikk-tider, har jeg oppdaget hvordan jeg strikker fletter og kryss uten en ekstra strikkepinne/flettepinne. Det forklarer jeg i et av mine nyeste design som kommer snart; Inis Skjørt!

Er det noe fint eller viktig du vil dele/fortelle til andre strikkere og kreative mennesker der ute?

Jeg vil oppmuntre de som ønsker å lage noe eget – om bare det er å gjøre noen endringer på et etablert design så det blir mer som du selv ønsker det – eller det er å designe noe helt eget: go for it! Gjør det for din egen del og ha tro på deg selv. Også vil jeg slå et slag for å bli kjent med andre strikkere på instagram – tørre å sende personlige meldinger og bli med på strikketreff når de popper opp. Det er så mye fine folk som deler din interesse og du kan få gode vennskap for fremtiden!

Vil du se mer av arbeidet til Ingrid?

Følg @knitsfromoslo på Instagram

www.knitsfromoslo.com