Rendezvoustopp

24. mai 2022   |   Sommerstrikk   |   Av Marita Rønningen

Sommerstrikk dame: Plystre har nettopp gitt ut en helt ny strikkeoppskrift – Rendezvoustopp! Den har et nydelig hullmønster som dannes over bærestykket og strikkes i Sandnes Garn Line, men det finnes mange gode sommergarn å velge blant! Er du klar for et avhengighetsskapende mønsterstrikk og en kjappstrikka sommertopp? Rendezvoustopp er lettere å strikke enn å stave 🍒

sommerstrikk dame

Sommergarn

En god sommertopp kan gjerne være strikket! De siste årene har vi sett mer og mer av strikkede sommertopper, og mange har sånn sett utvidet sin egen strikkesesong til å også gjelde i sommerhalvåret. Og det heier vi på! Det finnes så mye gode sommergarn på markedet nå. Våre favoritter til sommerstrikk akkurat nå, er: Un-told Cotton Merino, Sandnes Garn Line, Sandnes Garn Duo og Pickles Sommerull. Det finnes også lignende kvaliteter i for eksempel Drops og Rauma også.

Å STRIKKE PÅ SOMMEREN

Både det å strikke på sommeren og det å bruke strikk om sommeren er blitt mer og mer populært de siste årene, og det finnes sommerstrikkeoppskrifter hos de fleste strikkedesignere. For med det rette garnet, blir sommertoppene både svale og lette, og hvis du velger blandingskvaliteter vil du få en god sommertopp som varmer deg på kjølige kvelder og som holder deg sval når det er varmt (men unngå å bruke strikkeplagg når gradestokken bikker 25 grader! Da vil du nok blir rimelig varm). Vi nordmenn er ikke nødvendigvis veldig bortskjemte når det gjelder å oppleve en hel sommer over 25 grader. Tvert i mot, vil nok mange si. Husk hvilket land du bor i – det blir nok ikke vanskelig å få brukt strikkede sommertopper i år heller! Det er alltids noen kalde morgener eller seine kvelder.

RENDEZVOUSTOPP FRA PLYSTRE

Rendezvoustopp strikkes i Sandnes Garn Line, Sandnes Garn Duo eller Un-told Cotton Merino. Det kan være fint å gå i en garnbutikk og kjenne på garn eller kanskje oppstrikkede modeller for å finne ditt foretrukne garn til sommerstrikk. Line er et blandingsgarn som gir litt tyngre plagg, men det blir svalt og behagelig rett på huden. Duo er litt mer ullete, men inneholder likevel nesten 50% bomull, og gir en lett sommertopp. Så lenge strikkefastheten stemmer så kan du bruke hvilket garn du selv ønsker! Se mer på #rendezvoustopp for å se hva andre har strikket med!

BLI MED PÅ SAMSTRIKK I JUNI!

Fra 1. til 30. juni strikker vi Rendezvoustopp sammen! Vi strikker naturligvis hver vår, men vi strikker den samtidig! Hvis du vil være med, så finner du strikkeoppskriften HER og så kan du bruke helt valgfritt garn. Dersom du tagger bilder med #rendezvoustopp i perioden, vil du automatisk være med i trekningene om fine premier! Når samstrikken er over trekker vi mange vinnere! Bli med! 🙂 Mer informasjon finner du på vår instagramkonto – @plystreco

HÅPER DU VIL STRIKKE DEG EN FIN SOMMERTOPP I SOMMER! 😎

sommerstrikk dame