Kalde nudler med ingefær -og chilidressing

Nudler er alltid populært her hjemme. Når heten slår inn er det spesielt deilig med avkjølte nudler. Her er det rom for mange variasjoner, men lag uansett denne dressingen for den smaker himmelsk sammen med kalde nudler.

Dressingen til nudlene til ca. 2 porsjoner:

  • 0,5 dl soyasaus
  • 2 ss honning
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss riseddik
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 ts fersk chili/ tørket chilipulver

Ingredienser
Du kan fint variere på grønnsaker og proteiner, men prøv gjerne denne variasjonen:

  • Fullkornsnudler
  • Reddik
  • Spinat
  • Edamamebønner
  • Laks
  • Egg

Slik gjør du:

  1. Lag dressingen.  Rør sammen soyasaus, honning, sesamolje, riseddik og chili. Finhakk hvitløk og ingefær og rør inn i dressingen.
  2. Kok opp egg og stek laksen.
  3. Kok opp nudler og avkjøl i kaldt vann.
  4. Stek spinaten i litt smør og soyasaus.
  5. Kutt opp reddik og tilbered edamamebønnene.
  6. Ha alt sammen i en bolle og hell over dressingen.
  7. Strø gjerne over litt peanøtter og finhakket koriander.

Del videre: