Smørstekt sandwich med kantareller, bacon og ost

kantarell sandwich

Enkel og deilig lunsj, denne lager du raskt! Nå på høsten bugner det av kantareller både i skogen og i butikken, og vi elsker å bruke sesongens beste råvarer! Denne matretten lager vi også i podkasten vår, Lunsjpause med Plystre, som du kan SE HER!

4 porsjoner

For å lage kantarell sandwich trenger du følgende ingredienser:

  • 250 g kantareller
  • 100 g aromasopp
  • 100 g bacon
  • En halv rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 skiver steinovnsbaktbrød
  • 1,5 ss finhakket timian
  • 1 ss olivenolje
  • Ost
  • Creme fraiche
  • Smør

Slik gjør du:

  1. Rens soppen, og del de største aromasoppene i skiver.
  2. Stek soppen i tørr panne på medium sterk varme til all væske er fordampet
  3. Kutt opp bacon i tynne skiver.
  4. Finkutt rødløken og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje.
  5. Ha i bacon og soppen og stek til den har fått fin farge. Smak til med salt og pepper.  Dryss over med timian og rør godt.
  6. Smør 4 av skivene med ønsket mengde creme fraiche. Fordel så soppblandingen utover og topp med ost. Smør skivene du skal ha toppen med smør på begge sider, jo mer jo bedre!
  7. Bruk godt med smør i stekepannen, og stek på begge sider over middels varme til sandwichen er gyllenbrun og osten er smeltet.

Nyt kantarell sandwich fra Plystre!

kantarell sandwich

Del videre:

Håper sandwichen falt i smak! 

Trenger du noe å lese på mens du spiser? Se vårt siste innlegg på Plystre Magazine HER!