Smørstekt sandwich med kantareller, bacon og ost

Enkel og deilig lunsj, denne lager du raskt! Nå på høsten bugner det av kantareller både i skogen og i butikken, og vi elsker å bruke sesongens beste råvarer! Denne matretten lager vi også i podkasten vår, Lunsjpause med Plystre, som du kan SE HER!
4 porsjoner
For å lage kantarell sandwich trenger du følgende ingredienser:
- 250 g kantareller
- 100 g aromasopp
- 100 g bacon
- En halv rødløk
- 2 hvitløksfedd
- 4 skiver steinovnsbaktbrød
- 1,5 ss finhakket timian
- 1 ss olivenolje
- Ost
- Creme fraiche
- Smør
Slik gjør du:
- Rens soppen, og del de største aromasoppene i skiver.
- Stek soppen i tørr panne på medium sterk varme til all væske er fordampet
- Kutt opp bacon i tynne skiver.
- Finkutt rødløken og ha den i stekepannen sammen med hvitløk, smør og olje.
- Ha i bacon og soppen og stek til den har fått fin farge. Smak til med salt og pepper. Dryss over med timian og rør godt.
- Smør 4 av skivene med ønsket mengde creme fraiche. Fordel så soppblandingen utover og topp med ost. Smør skivene du skal ha toppen med smør på begge sider, jo mer jo bedre!
- Bruk godt med smør i stekepannen, og stek på begge sider over middels varme til sandwichen er gyllenbrun og osten er smeltet.
Nyt kantarell sandwich fra Plystre!


Del videre:
Håper sandwichen falt i smak!
Trenger du noe å lese på mens du spiser? Se vårt siste innlegg på Plystre Magazine HER!
Leave A Comment