Pannestekte dumplings med laks

dumplings med laks

Denne matretten lager vi også i podkasten vår, Lunsjpause med Plystre, som du kan SE HER!

2 porsjoner

Ca. 25 dumpings (du kan doble oppskriften)

400 g laks

  • 1,5 ss soya
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stilker med vårløk
  • 1 ts ingefær revet
  • 2 ss rapsolje til steking

Dippingsaus

  • 2 ss soya saus
  • 1 ss crispy chiliolje
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts riseddik
  • 1 – 1,5 ss honning
  • Koriander

Slik gjør du:

  1. Fjern skinnet fra laksen. Skjær opp laksen i små biter/terninger.
  2. Kutt opp vårløken og finhakk hvitløken
  3. Bland sammen soyasaus, sesamolje, riseddik, revet ingefær, finhakket hvitløk og vårløk.
  4. Hell blandingen over laksen og rør sausen godt inn. La marinere i 20 minutter.

Slik wrapper du:

  1. Start med å legge ca. 1/2 ss med fyll midt på gyoza arket.
  2. Spre et tynt lag med vann rund halve kanten av wonton-arket.
  3. Brett arket sammen og klem godt.
  4. Dra kantene inn mot hverandre, og ta litt mer vann på sånn at de sitter godt.

Pannesteking:

  1. Varm opp en stekepanne med ca. 2 ss matolje på medium høy varme. Legg dumplingsene på pannen med bunnen ned.
  2. Stekes i ca. 2-3 min på medium varme til de får en gyllenbrun og sprø stekeskorpe.
  3. Deretter tilsetter du ca. 2 dl vann i stekepannen.Sett på lokk og la dumplingsene dampe i ca. 8-10 min på fortsatt medium høy varme.
  4. Etter ca. 8 min, tar du av lokket og damp videre til vannet er kokt bort.

Server med vår dippingsaus!

kantarell sandwich

Del videre:

Håper dumplingsene falt i smak! 

Trenger du noe å lese på mens du spiser? Se vårt siste innlegg på Plystre Magazine HER!