Pannestekte dumplings med laks
2 porsjoner
Ca. 25 dumpings (du kan doble oppskriften)
400 g laks
- 1,5 ss soya
- 1 ts sesamolje
- 1 ts riseddik
- 1 fedd hvitløk
- 2 stilker med vårløk
- 1 ts ingefær revet
- 2 ss rapsolje til steking
Dippingsaus
- 2 ss soya saus
- 1 ss crispy chiliolje
- 1 ts sesamolje
- 1 ts riseddik
- 1 – 1,5 ss honning
- Koriander
Slik gjør du:
- Fjern skinnet fra laksen. Skjær opp laksen i små biter/terninger.
- Kutt opp vårløken og finhakk hvitløken
- Bland sammen soyasaus, sesamolje, riseddik, revet ingefær, finhakket hvitløk og vårløk.
- Hell blandingen over laksen og rør sausen godt inn. La marinere i 20 minutter.
Slik wrapper du:
- Start med å legge ca. 1/2 ss med fyll midt på gyoza arket.
- Spre et tynt lag med vann rund halve kanten av wonton-arket.
- Brett arket sammen og klem godt.
- Dra kantene inn mot hverandre, og ta litt mer vann på sånn at de sitter godt.
Pannesteking:
- Varm opp en stekepanne med ca. 2 ss matolje på medium høy varme. Legg dumplingsene på pannen med bunnen ned.
- Stekes i ca. 2-3 min på medium varme til de får en gyllenbrun og sprø stekeskorpe.
- Deretter tilsetter du ca. 2 dl vann i stekepannen.Sett på lokk og la dumplingsene dampe i ca. 8-10 min på fortsatt medium høy varme.
- Etter ca. 8 min, tar du av lokket og damp videre til vannet er kokt bort.
Server med vår dippingsaus!


Del videre:
Håper dumplingsene falt i smak!
Trenger du noe å lese på mens du spiser? Se vårt siste innlegg på Plystre Magazine HER!
Leave A Comment