Søtetpotetsuppe med rød curry

Denne matretten lager vi også i podkasten vår, Lunsjpause med Plystre, som du kan SE HER!

Søtpotetsuppe med rød curry og nudler, denne oppskriften må du prøve!

Ca.4 porsjoner

  • 1 ss sesam olje
  •  5-6 hvitløksfedd
  •  1 ss ingefær eller 4 skiver, skrellet
  • 1 løk, kuttet i biter
  •  2 sjalottløk
  • 2 søtpoteter, skrellet og kuttet i terninger
  • 1 gulrot
  • 2 ss rød currypaste
  • 5 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong/grønnsaksbuljong
  •  400 ml kokosmelk
  • 2 ss soya saus med lite salt

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt opp søtetpotet, løk, ingefær, hvitløk og ha alt i en ildfast form. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 40 minutter til grønnsakene er myke.
  2. Ha olje i en kjele og fres currypasten i 1 min. Ha i kokkosmelk, vann og buljong.
  3. Ha i grønnsakene fra ovnen og la det koke i noen minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser.
  4. La suppen koke i 10 minutter til. Ha i soyasaus.

Suppen kan spises alene, men ønsker du mer mat kan du koke opp eggnudler og steke egg til. Ha over litt limejuice og koriander for ekstra smak 💕

Ekstra, men valgfritt

* 1/2 juice fra lime
* Egg
* Koriander
* Nudler

Del videre: