Eplekake, nam!

Denne matretten lager vi også i podkasten vår, Lunsjpause med Plystre, som du kan SE HER!

En herlig eplekaker til kalde og mørke høstkvelder, denne oppskriften må du prøve!

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 store epler
  • 1 ts kanel
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • En klype salt

Slik gjør du:

    • Pisk smør og sukker godt sammen til en lys og lufitg røre.
    • Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
    • Sikt så inn alle de tørre ingrediensene, hvetemel, bakepulver, valiljesukker, salt
    • Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Tilsett kanel og bland godt. 
    • Fordel røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
    • Fordel eplene 
    • Stek kaken på 180 grader i 40 min
    • La kaken avkjøles litt før du serverer.

Del videre: