Eplekake, nam!

Denne matretten lager vi også i podkasten vår, Lunsjpause med Plystre, som du kan SE HER!
En herlig eplekaker til kalde og mørke høstkvelder, denne oppskriften må du prøve!
- 3 egg
- 1,5 dl sukker
- 100 g romtemperert smør
- 2 store epler
- 1 ts kanel
- 2,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- En klype salt
Slik gjør du:
-
- Pisk smør og sukker godt sammen til en lys og lufitg røre.
- Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
- Sikt så inn alle de tørre ingrediensene, hvetemel, bakepulver, valiljesukker, salt
- Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Tilsett kanel og bland godt.
- Fordel røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
- Fordel eplene
- Stek kaken på 180 grader i 40 min
- La kaken avkjøles litt før du serverer.

Leave A Comment