Nedenfor vil du kunne lese om hvordan vi i Plystre AS håndterer og behandler personopplysninger og dine data når du er kunde hos oss, samt få informasjon om dine rettigheter og hvordan du kan kontakte oss i forbindelse med dine personopplysninger.

Behandlingsansvarlig
Navn:
Plystre AS
Kontaktpersoner: Warunee Bolstad & Tonje Hodne
E-post: [email protected]
Adresse: Karoline Kristiansens vei 5, 0661 Oslo

Plystre AS
håndterer kundenes personopplysninger og betalingsinformasjon på en sikker og betryggende måte, og utelukkende iht. til lovbestemmelsene om Personvern (GDPR).

Bestilling i nettbutikken
Når du handler hos oss lagrer vi navn, adresse, mobilnummer og epostadresse. Dette er data vi trenger for å levere varene til riktig kunde, sende ut ordrebekreftelse og/eller faktura, samt kontakte deg i forhold til bestillinger. Informasjon om varer du har kjøpt blir lagret og brukt til å lage statistikker over salg. Opplysningene gir også Plystre anledning til å forstå kundegruppens kjøpebehov og ønsker.

Kundekonto og nyhetsbrev
Ved opprettelse av kundekonto får du muligheten til å krysse av for at du ønsker å motta vårt nyhetsbrev, som sendes ut via Mailchimp, ca 1 gang i uka. Du kan når som helst velge å trekke ditt samtykke til å motta målrettet markedsføring gjennom nyhetsbrev, og endre eller slette dine opplysninger, enten via din kundekonto eller ved å klikke på linken nederst i nyhetsbrevet merket «Meld deg av nyhetsbrev». Eventuelt kan du sende oss en mail, så sletter vi opplysningene dine for deg.

Kontaktskjema/kundehenvendelser
Ved spørsmål angående ordre, våre produkter eller annet kan det benyttes et kontaktskjema knyttet til nettbutikken. Her lagrer vi navn, e-postadresse og henvendelse til videre kommunikasjon for å kunne besvare dine henvendelser best mulig.

Databehandling og lagringstid
Ved bestilling i nettbutikk: Databehandling skjer i Norge, men er lagret i WooCommerce (eHandelsplattform, med hovedkontor utenfor EU/EØS – i San Francisco, USA) integrert gjennom WordPress. Personopplysningene dine lagres så lenge nettsiden er i bruk. Se avsnitt om «Dine rettigheter» lenger ned om du ønsker å endre eller slette dine data.
Nyhetsbrev: Databehandling skjer i Norge, men er lagret i tredjepartsverktøyet Mailchimp (nyhetsbrevverktøy, med hovedkontor utenfor EU/EØS – i Atlanta, USA). Personopplysninger lagres til du selv melder deg av og sletter dine opplysninger.
Kontaktskjema/kundehenvendelser: Databehandling skjer i Norge, men lagres i Google sin e-posttjeneste Gmail, med hovedkontor utenfor EU/EØS – i California, USA. Informasjon knyttet til din henvendelse lagres så lenge det er nødvendig for å kunne besvare dine henvendelser.

Tredjepart
Plystre har ikke som hensikt å misbruke personopplysninger. Vi selger ikke våre kunders personopplysninger til en tredjepart, og vi bytter eller videreformidler heller ikke denne informasjonen med tredjepart. Vi behandler data kun for å gjennomføre handelen med betalingsløsninger og logistikkpartner.

Plystre bruker følgende eksterne digitale verktøy
Vipps – håndtering av betaling når Vipps velges som betalingsløsning i handlekurven, eller på messer, stands, festivaler, pop ups etc. Her kan du lese mer om Vipps sin personvernerklæring: https://www.vipps.no/vilkar/cookie-og-personvern/
PayPal
– håndtering av betaling når PayPal velges som betalingsløsning i handlekurven på nettsiden. Her kan du lese mer om PayPal sin personvernerklæring: https://www.paypal.com/no/webapps/mpp/ua/privacy-full

iZettle – håndtering av betaling når iZettle velges som betaling med kort på messer, stands, festivaler, pop ups etc. Her kan du lese mer om iZettle sin personvernerklæring: https://www.izettle.com/no/personvernerklaering
Mailchimp
– håndtering av navn og e-postadresse til nyhetsbrev, hvis kunden har meldt seg på dette. Her kan du lese mer om Mailchimp sin personvernerklæring: https://mailchimp.com/legal/privacy/

Google Analytics
Plystre bruker statistikkverktøyet Google Analytics. Vi bruker verktøyet for å eksempelvis finne ut av hvordan kundene våre fant nettbutikken, hvor ofte de besøker nettbutikken, hvilke søkeord som fører kunden til nettsiden vår og hvilke kanaler har vi mest trafikk fra.

Bruk av cookies
Plystre ønsker å gjøre nettsiden så funksjonell og relevant som mulig. Vi bruker derfor cookies, eller såkalte informasjonskapsler, fra alle som besøker siden for å kunne tilpasse og utvikle siden videre, samt gi en bedre brukeropplevelse. I tillegg bruker vi informasjonskapslene i målrettet markedsføring, på sider som Facebook og Instagram.

Vi benytter cookies via følgende eksterne verktøy:
Mailchimp: Utsendelse av nyhetsbrev
Google Analytics: Trafikkanalyse
Facebook: Annonsering
Instagram: Annonsering

Endringer
Vi kan se oss nødt til å endre denne personvernerklæringen for å følge eventuelle endringer i vår praksis for innsamling og behandling av data, eller for å følge andre driftsmessige, juridiske eller lovmessige krav.

Dine rettigheter
Du kan når som helst be om å få tilgang til, korrigere eller få slettet personopplysninger hos Plystre. Ta kontakt på [email protected] om du har spørsmål eller ønsker mer informasjon, så vil vi gjøre en manuell gjennomgang av henvendelsen din. Her kan du få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret, eller hjelp til endring og/eller sletting av informasjonen vi har om deg.

Personvernloven gir deg også rett til å når som helst klage til en tilsynsmyndighet (f.eks. Datatilsynet), begrense eller protestere mot behandling av personopplysningene og be om dataportabilitet (flytte, kopiere eller overføre personopplysninger til en annen virksomhet), dersom du ønsker det. Her finner du kontaktinformasjon til Datatilsynet: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/

Kontaktinformasjon
E-post: [email protected]

Adresse:
Plystre AS, v/ Warunee Bolstad
Karoline Kristiansens vei 5
0661 Oslo

Org. nr: 921 530 196

This Privacy Policy describes how your personal information is collected, used, and shared when you visit or make a purchase from plystre.no.

PERSONAL INFORMATION WE COLLECT
When you visit Plystre, we automatically collect certain information about your device, including information about your web browser, IP address, time zone, and some of the cookies that are installed on your device. Additionally, as you browse the webshop, we collect information about the individual web pages or products that you view, what websites or search terms referred you to the Site, and information about how you interact with the Site. We refer to this automatically-collected information as “Device Information”.

Additionally when you make a purchase or attempt to make a purchase through our webshop, we collect certain information from you, including your name, billing address, shipping address, payment information, email address, and phone number.

HOW DO WE USE YOUR PERSONAL INFORMATION?
We use the Order Information that we collect generally to fulfill any orders placed through our webshop(including processing your payment information, arranging for shipping, and providing you with invoices and/or order confirmations). Additionally, we use this Order Information to:
– Communicate with you;
– Screen our orders for potential risk or fraud; and
– When in line with the preferences you have shared with us, provide you with information or advertising relating to our products or services.

We use the Device Information that we collect to help us screen for potential risk and fraud (in particular, your IP address), and more generally to improve and optimize our Site (for example, by generating analytics about how our customers browse and interact with the Site, and to assess the success of our marketing and advertising campaigns).

SHARING YOUR PERSONAL INFORMATION
We share your Personal Information with third parties to help us use your Personal Information. For example we use Google Analytics to help us understand how our customers use our site – you can read more about how Google uses your Personal Information here: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Finally, we may also share your Personal Information to comply with applicable laws and regulations, to respond to a subpoena, search warrant or other lawful request for information we receive, or to otherwise protect our rights.

BEHAVIOURAL ADVERTISING
As described above, we use your Personal Information to provide you with targeted advertisements or marketing communications we believe may be of interest to you.

DO NOT TRACK
Please note that we do not alter our Site’s data collection and use practices when we see a Do Not Track signal from your browser.

YOUR RIGHTS
If you are a European resident, you have the right to access personal information we hold about you and to ask that your personal information be corrected, updated, or deleted. If you would like to exercise this right, please contact us through the contact information below.

Additionally, if you are a European resident we note that we are processing your information in order to fulfill contracts we might have with you (for example if you make an order through the Site), or otherwise to pursue our legitimate business interests listed above. Additionally, please note that your information will be transferred outside of Europe, including to Canada and the United States.

DATA RETENTION
When you place an order through the Site, we will maintain your Order Information for our records unless and until you ask us to delete this information.

CHANGES
We may update this privacy policy from time to time in order to reflect, for example, changes to our practices or for other operational, legal or regulatory reasons.

MINORS
The Site is not intended for individuals under the age of 18.

CONTACT US
For more information about our privacy practices, if you have questions, or if you would like to make a complaint, please contact us by e‑mail at [email protected].